Etusivu

 
Eurovaaliehdokkaat
Pohjantähtilehti
Kampanjapuhelin

Liity seitsemän
tähden liikkeeseen
EHDOKKAAT
EUROOPAN PARLAMENTTIIN
KIRJOITUKSIA
POHJANTÄHTILEHDESSÄ
 

 

quote mark

Puheenjohtaja Paavo Väyrynen: Omaishoitajasta ”omaedustajaksi”

Eurovaalien kampanjointi ja sen saama julkisuus antavat väärän kuvan siitä, kuinka äänestäjät voivat vaikuttaa Euroopan unionin päätöksentekoon ja sitä kautta myös Suomen tulevaisuuteen.

Esillä ovat olleet ennen muuta eduskuntapuolueiden puheenjohtajat, jotka ovat esitelleet omien puolueidensa eurovaaliohjelmia.

Puolueet ovat kuitenkin sisäisesti jakautuneita myös Eurooppa-politiikan suurissa linjakysymyksissä, eikä niiden johto pysty ohjaamaan Euroopan parlamenttiin valittujen toimintaa.

quote mark

Puheenjohtaja Paavo Väyrynen: Uhkarohkea missio, tyhmänrohkea isäntä

Kirjoitin aamulla blogin ”Rohkea vieras, tyhmänrohkea isäntä”.

Olin huolimaton kääntäessäni suomeksi ”Bold Quest” -sotaharjoituksen nimen. Aamullisen blogini kommenteista löytyy oikea käännös, joka voisi olla vaikka rohkea tai uhkarohkea ”missio”. Sana ”bold” on suomeksi rohkea, uhkarohkea tai jopa röyhkeä.

Julkaisen alla blogini korjattuna uudelleen. Lisään siihen linkin, jonka kautta löytyvät ne rajaukset, jotka Ruotsin valtiopäivät on oman maansa isäntämaasopimukseen tehnyt. Tätäkin aamuisen blogini kommenteissa kaivattiin.

quote mark

Rohkea vieras, tyhmänrohkea isäntä

Lauantaina kohtasin Rovaniemellä vieraitten valtojen asepukuisia sotilaita, jotka ilmeisesti osallistuivat ”Bold Quest” -sotaharjoitukseen. Nimi kääntynee suomeksi sanoina ”Rohkea vieras”, jos harjoitus on järjestetty Suomen aloitteesta ja kutsusta. Muussa tapauksessa kysymyksessä voisi olla ”röyhkeä vieras”.

Ajankohtaista